eon_stop_magyarnarancs

Jávor: óriási ráfizetés az E.On megvásárlása

Példátlan történet az E.On gázüzletágának megvásárlása, még az Orbán-rezsim utóbbi éveit tekintve is – ezt Jávor Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az Együtt-PM EP-képviselője szerint az MVM és a kormány által kért belső értékelések mondták azt, hogy a 260 milliárdos vételár elrugaszkodott a valóságtól. A politikus elmondta: ez egy óriási ráfizetés a magyar adófizetők számára. Hozzátette: a döntéshozók köre is tartott ettől az ügylettől, a dokumentumokból az derül ki, hogy mindenki megpróbálta tolni magáról a felelősséget. Az illetékesek is látták, hogy olyan ügyletben vesznek részt, ami végül akár bírósági ügy lehet – fogalmazott. Jávor Benedek hangsúlyozta: szakmailag nem volt értelme a lépésnek.

Az Együtt-PM EP-képviselője szerint a miniszterelnöknek van egy víziója, hogy hogyan is tudna létrehozni egy nemzeti tulajdonú energiaszektort, ami teljes egészében a kormány irányítása alatt van és a régióban is meghatározó szereppel rendelkezik. A politikus kijelentette: Orbán Viktor fejében az van, hogy az oroszokkal karöltve hogyan tudja majd zsarolni az Európai Uniót energetikai szempontból. Hozzátette: a miniszterelnök egy fals lázálomban él azzal kapcsolatban, hogyan harcol majd az EU-val, hogyan kelt zavarokat az unió energiaellátásában. Ez egy elképesztő gondolat, de igazából csak az oroszok nyernek, a paksi bővítéssel, a gáztározókkal és a Déli Áramlattal is – magyarázta.

(atv.hu)