JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Bemutatkozás

Jávor Benedek vagyok, biológus, környezetvédő, kétgyermekes apa és a Párbeszéd – ZÖLDEK listavezetője az európai parlamenti választásokon.

Miről szól ez a választás? Miért vállaltam a jelöltséget?

Fülsüketítő csatazajban élünk. Botrány reggel, botrány este, sárdobálás, személyeskedés – ez uralja a hazai politikát.

Engem ez nem érdekel. Engem az érdekel, hogy a zöldpolitikával a legjobban szolgáljuk az embereket, és óvjuk meg a természetet. Miért fontosabb ez a napi csatazajnál?

Mert miközben itthon a kormánypropaganda termeli a műbalhékat, addig a való(di) világban tényleg súlyos válsághelyzetek alakultak ki: klímaválság, energiaválság, élelmiszerválság, súlyos környezetrombolás, és sokaknak egyre nehezebb a megélhetés.

Ez a valóság!

Az Orbán-kormányt nem érdekli a valódi problémák megoldása. Nem érdeklik a rosszul szigetelt, penészes otthonok – pedig ezekre lehetne az uniós pénzt adni. Nem érdekli, hogy az orosz energiafüggőségnek milyen ára van. Elvesztették hazánk számos szövetségesét és az uniós pénzek jelentős részét.

Azért indulok az európai parlamenti választásokon, hogy változtassunk!

Az előző ciklusban 5 évig voltam EP-képviselő. Rengeteg tapasztalatot szereztem a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság első alelnökeként. Ismerem az európai politikát kívülről-belülről, tudom, hogyan kell hatékonyan dolgozni Brüsszelben, Strasbourgban. 2019-ben az Európai Parlamentben megválasztottak az Év legjobb zöldképviselőjenek. Nekem nem kell éveket töltenem a betanulással, az első naptól kezdve azon fogok dolgozni, hogy Európa és benne Magyarország egy zöldebb, fenntarthatóbb és élhetőbb irányba forduljon.

Márpedig rengeteg a tennivaló: súlyos a megélhetési válság és a NER lopásai miatt rengeteg uniós pénzt vesztettünk – amelyre az önkormányzatoknak is nagy szüksége lenne. Szabálytalan akkumulátorgyárak lepik el hazánkat, szétverték a természetvédelmet és a hulladékgazdálkodást. Az EU nem tud mindent megoldani, de fontos, hogy több pénzt kapjanak közvetlenül. Budapest brüsszeli képviseletének vezetőjeként is elértem, hogy az idei évtől több pénz jusson a fővárosi fejlesztésekre a lomb nélküli lombkoronasétányok helyett.

Ha látványpolitizálás helyett te is húsbavágók kérdésekkel foglalkoznál, akkor csatlakozz a kampányomhoz! Közösen tenni tudunk a zöldebb, élhetőbb Magyarországért és Európáért.