Jávor Benedek

Bemutatkozás

 

Üdvözlet!

Jávor Benedek vagyok, környezetvédő, a Párbeszéd Magyarországért párt alapítója. Az Együtt-Párbeszéd Magyarországért EP listájáról jutottam EP képviselői mandátumomhoz. Az Európai Parlamentben a Zöldek/Európai Szabad Szövetségnek lettem a tagja. Emellett az EP-ben a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság első alelnökeként, az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság illetve a  Költségvetési Ellenőrző Bizottság póttagjaként dolgozom. Korábban a magyar parlament képviselőjeként a Fenntartható Fejlődés Bizottságának voltam az elnöke.

Ezt megelőzően pedig egyetemi oktatóként és civil mozgalmárként küzdöttem azért, hogy az átlátható döntéshozatal és a fenntartható fejlődés ne csupán egy vágyálom legyen Magyarország számára. E küzdelmet továbbra sem feledvén az európai parlamenti képviselőségemet is annak fogom szentelni, hogy a magyarországi törekvéseim európai szintű törekvésekké váljanak.

Az antikorrupció, a klíma-és energiapoltika, a környezetvédelem és a romaügy az a négy fő terület, melyre az Európai Parlamenti munkám során fókuszálni fogok.

Kizárólag ezzel tudjuk elérni, hogy Európa ne csak egy távoli intézmény, hanem valódi lehetőség legyen az európaiak, így a magyarok számára is.

 

Jávor Benedek

 

 

Ez a bejegyzés az alábbi nyelveken érhető el: angol