Vállalások


Come Out – European Elections 2014

Az ILGA (International lesbian, gay, bisexual, trans and intersex association)kampánya azzal a célkitűzéssel indult útjára, hogy elnyerje az Európai Parlament és az Európai Bizottság választási jelöltjeinek támogatását az emberig jogok és az LMBTQ közösség által hirdetett egyenlőség eszméje iránt, valamint azzal, hogy mozgósítsa társszervezeteit és egyéni támogatóit az Európai Parlamenti választásokon való részvételre.


EPHA (Európai Népegészségügyi Szövetség): Népegészségügybarát Európát!

  1. cél: Legyen az emberek jóléte az Európai tervezés központjában!

Az EPHA a képviselőjelöltek támogatását kéri, hogy az Európa 2020 stratégiai prioritások hozzájáruljanak az emberek egészségéhez és jólétéhez annak érdekében, hogy 2020-ra 20 millió európai polgár kiszabaduljon a szegénység csapdájából, az aktív lakosság 75%-nak legyen munkahelye és az iskolai kimaradás aránya a gyermekek 10%-a alatt legyen

  1. cél: Emberközpontú gazdaságot: minőséget mindenkinek!

Szemléletváltásra van szükség a gazdaságban: az egészség nem a gazdasági működés „mellékterméke”, hanem a gazdaság feladata, hogy hozzájáruljon az emberek egészségéhez. Az egészség megléte előfeltétele minden további gazdasági növekedésnek.

  1. cél: Befogadó, fenntartható társadalmat!

Elérhető és megengedhető tömegközlekedés, egyetemes jog az egészségügyi ellátáshoz, megengedhető és biztonságos lakhatás, fenntartható és környezetbarát energia és egészséges élelmiszerlánc társadalmi előnyökkel jár és egészségesebb társadalmat jelent.

  1. cél: Erős, közérdek alapú egészségpolitikát!

Az EPHA arra kéri a képviselőjelölteket, hogy az egészségügyi és társadalmi előnyök élvezzenek prioritást a gazdasági előnyökkel szemben. Az 500 millió európai polgár több, mint puszta munkaerő, fogyasztó és a gazdasági növekedés hajtóereje. Az egészséges társadalom a gazdasági és társadalmi siker előfeltétele.


CAN Europe: Climate Pledge

A CAN Europe (Climate Action Network Europe) kezdeményezése mindene európai parlamenti képviselő-jelöltet arra hívott, hogy megválasztása esetén, 5 éves megbízatása során felvegye a harcot az éghajlatváltozással. A kampány részeként a jelölteknek lehetőségük volt aláírni egy fogadalmat, mely szerint

  • Támogatják az éghajlatváltozással kapcsolatos vita sürgős megrendezését az európai parlamenti ciklus kezdetére
  • Az Európai Bizottság jelöltjei számára előfeltétellé teszik az éghajlatváltozással kapcsolatos akciók támogatását
  • Támogatják, hogy az Európai Parlament fejezze ki igényét az éghajlatváltozással szembeni határozottabb fellépésre.

ONE Vote 2014

Az aláírással az európai parlamenti képviselő ígéretet tesz arra, hogy a mélyszegénység elleni küzdelmet (pro-international development ill. „smart aid”) az Európai Parlament napirendi pontján tartja az elkövetkezendő 5 éves ciklusban, továbbá elkötelezi magát az antikorrupció, fenntarthatóság és átláthatóság – azaz összességében a tisztább, jobb kormányzás mellett.

Ez a bejegyzés az alábbi nyelveken érhető el: angol