JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Biztonságot és energiát Európának!

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája tisztelettel meghívja Önt az Európai Energiabiztonsági Stratégia (EESS) témájában tartott Energiabiztonsági Konferenciára 2015. január 5-én 9:30 órára az Európa Pontba (1024 Budapest, Lövőház utca 35.).

Háttér

Az energiabiztonság kérdésköre – az EU jelentős importfüggősége és az orosz-ukrán válság miatt – erősen felértékelődött Európában.

Az aktuális geopolitikai helyzetre és a zavartalan energiaellátás kockázataira tekintettel az Európai Bizottság idén májusban közleményt jelentetett meg új európai energiabiztonsági stratégia kidolgozását sürgetve. A Bizottság közleményéhez kapcsolódva az Európai Parlament jelentést készít, melyben Jávor Benedek európai parlamenti képviselő, a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság alelnöke, árnyék jelentéstevőként működik közre és a folyamat részeként a hazai szereplőkkel egyeztetést kezdeményez.

A közlemény főbb sarokpontjai a külső energia-beszerzés diverzifikálása és az energetikai infrastruktúra korszerűsítése és a nemzeti energiapolitikai döntésekkel kapcsolatos koordináció.

A szakmai egyeztetés célja a hazai érintettek szempontjainak megismerése, továbbá a közös érdekek európai szintű képviselete.

A parlamenti jelentés tervezete várhatóan 2014. december 11-éig készül el, módosító indítványok benyújtására 2015. január végéig van mód.

Program:

9:30 Regisztráció
10:00 Köszöntő és bevezető előadás: Jávor Benedek európai parlamenti képviselő, az ENVI szakbizottság alelnöke
10:30 Felkért hozzászólások
11:30 Szakmai egyeztetés a hazai érintettekkel

Jávor Benedek EP-képviselő által felkért hozzászólók:

· Dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (egyeztetés alatt)

· Ámon Ada, igazgató, Energiaklub

· Deák András György, tudományos főmunkatárs, MTA KRTK Világgazdasági Intézet

 

Regisztráció:

A részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát, kérjük, 2014. december 12-ig az epbudapest@europarl.europa.eu e-mail címen jelezze!