JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Orbán Viktor Oroszország előretolt bástyájává alakítja Magyarországot

Jávor Benedek kedd esti sajtótájékoztatóján Vlagyimir Putyin budapesti látogatására, illetve az orosz elnök és a magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva úgy fogalmazott: a sajtótájékoztató után egyetlen kérdés maradt nyitva, „mit is csinált Vlagyimir Putyin Magyarországon”.

Az európai parlamenti képviselő szerint a bejelentett megállapodásokat részben helyettes államtitkári szinten szokták megkötni, a hosszú távú gázszerződésben bennmaradt gáz lehívásáról szóló megállapodások pedig már korábban megszülettek, ezért emiatt sem volt szükség a találkozóra.
Jávor Benedek kitért arra is: délután a Fiumei úti temetőben „az ellenforradalmi emlékmű” megkoszorúzásával elárulták Magyarország múltját, este pedig elárulták Magyarország jövőjét. A sajtótájékoztatón világossá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Oroszország előretolt bástyájává alakítja Magyarországot, az orosz érdekek határozott képviseletét vállalja az EU-n belül – jelentette ki.
Az ellenzéki politikus szomorú történelmi pillanatnak nevezte, hogy a magyar miniszterelnök letette a voksot „egy birodalmi hangot megütő, agresszív külpolitikát valló” Oroszország mellett. „Ennek az Oroszországnak lettünk a legvidámabb barakkja” – mondta Jávor Benedek.