JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Az Origo.hu főszerkesztőjének elbocsátása

Képviselőtársammal Helga Trüpel-lel nyílt levélben fordultunk Niek Jan van Damme-hoz, a Deutsche Telekom szóvivőjéhez és Timotheus Höttges vezérigazgatóhoz Sáling Gergő, az Origo.hu főszerkesztőjének elbocsátása ügyében.

Source: cink.hu
Source: cink.hu

Az Európai Parlament zöldpárti képviselőiként írt levelünket eljutattuk a német újságíró-szövetségnek, a német Pénzügyminisztériumnak és a hírközlést is felügyelő szövetségi hálózati ügynökségnek is. Ebben részletesen ismertetjük a DT leányvállalatának, a Magyar Telekomnak tulajdonában lévő hírportál főszerkesztőjének felmentése körüli eseményeket és feltételezéseket.

Emlékeztetjük a címzetteket arra, hogy közkeletű vélekedés szerint Sáling felmentésére nem csupán politikai nyomásgyakorlás eredményeként került sor, hanem szerepet játszhatnak ebben az Origo.hu-t tulajdonló távközlési cég által remélt állami megrendelések is.

Az Együtt-PM és a német Zöldek EP-képviselőiként arra kérjük a Deutsche Telekom vezetését, hogy sürgősen vizsgálják ki az eseményeket, mindenekelőtt pedig mentsék fel Sáling Gergőt szeződéses kötelezettsége alól, amely nem teszi lehetővé számára, hogy nyilvánosan beszéljen kirúgása körülményeiről.

Budapest, 2014. július 5.

Jávor Benedek, az Együtt-PM európai parlamenti képviselője