JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

A szocialisták mentették meg Navracsicsot

Ebben a helyzetben részben Jean-Claude Juncker, részben a magyar kormány kezében van a döntés, mivel Navracsics Tibort személyében nem utasították el, nem kérhet új jelöltet az Európai Bizottság elnöke, új feladatot kell adnia a magyar jelöltnek – ezt Jávor Benedek mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Párbeszéd Magyarországért Európai Parlamenti képviselője szerint nagy valószínűleg a meglévő biztosi poszton igazít majd Juncker, valószínűleg kiveszi Navracsics Tibor hatásköréből az állampolgársági ügyeket. A politikus elmondta: a magyar médiatörvény komolyan szerepet játszik ebben a történetben, Navracsics Tibort azért utasítják el, mert tevékenyen részt vett ennek kialakításában. Hozzátette: az igazán meglepő, hogy a történteket a fideszes nyilatkozatok sikertörténetként adják elő. Ez a poszt alapvetően is minimális jogkörökkel járt volna, ez eleve egy vékonyka poszt, ha ebből még hámoznak, az megalázó a kormánnyal és Navracsics Tiborral szemben is – fogalmazott.

Jávor Benedek hangsúlyozta: a jelöltek többsége már átment, úgyhogy a mozgástér nagyon kicsi. A PM EP-képviselője elmondta: a baloldalról érkező támadásokról annyit, hogy ahhoz, hogy Navracsics ne kenődjön fel a falra, az európai szocialisták kellettek. A politikus kijelentette: az, hogy a magyar jelölt, ha botladozva is, de átesett a küszöbön, annak köszönhető, hogy a szocialisták megmentették őt. Hozzátette: a szakbizottságban a néppártól jobbra álló pártok ugyanolyan kritikusak voltak Navracsiccsal szemben, mint a liberálisok. Jávor Benedek szerint a legvalószínűbb forgatókönyv Navracsics Tiborral kapcsolatban az, hogy szűkítenek a feladatkörén, ami természetesen óriási siker lesz a Fidesz szemében. Navracsics Tibor próbált úgy csinálni, mintha semmi köze nem lett volna soha a magyar kormányhoz, mintha eddig valami páholyból figyelte volna aggodalommal az eseményeket, de átlátnak az európai képviselők a szitán – vélekedett.

atv.hu