JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Orbán fejezze be a hazudozást az M0-ás ügyében!

Figyelemre méltó teljesítmény, ha valaki olyan nyilatkozatot tud tenni, aminek egyetlen állítása, még csak véletlenül sem igaz. Orbán Viktor reggeli rádiószereplése az M0-ás fizetőssé tételéről teljesítette a már-már lehetetlent.

A budapesti körgyűrű bevonása a fizetős rendszerbe, a miniszterelnök állításával szemben, rossz a magyaroknak, ez az agglomeráció megadóztatása, súlyos károkat okoz a budapestieknek és a környékbeli településeken élőknek. A miniszterelnök mondataival ellentétben nem hogy nem uniós kötelezettségekből fakad, de éppen hogy ellentétes az európai elvárásokkal. Egyetlen célja a pénzszerzés.
Európában a településeket elkerülő útszakaszok  ingyenesek,  hogy a városok helyett azokra terhelődjön az átmenő forgalom, ennek eredményeként pedig javuljon a levegő minősége.
Magyarországgal szemben az EU jelenleg is kötelezettségszegési eljárást folytat,  mert,  a főváros levegőminősége évek óta rosszabb az uniós elvárásoknál –  évente több ezren halnak meg idő előtt. A helyzet javítását célozná a már megígért belvárosi behajtási díj,  amit a városvezetés évek óta szabotál. Ehelyett vezetik be a káros, értelmetlen, a budapestieket és az agglomerációt sarcoló útdíjat.
Az emberek egészségét veszélyeztető,  felesleges,  pusztán a rémült pénzszerzést célzó vergődés helyett átgondolt, felelős kormányzásra lenne szükség.
Ez Orbán Viktornak szemmel láthatólag  nem megy,  ideje abbahagyni az egészet. (Kép forrása: life.hu)