JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

A Föld órája 2015

Idén március 28-án, 20:30 és 21:30 között lesz a Föld órája. A WWF által indított önkéntes kezdeményezéshez csatlakozók minden év márciusának utolsó szombatján este, egy órára lekapcsolják a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják elektronikus készülékeiket. A 2007 óta világméretűvé vált szimbolikus esemény célja figyelemfelhívás a túlzott energiafogyasztás, és közvetetten a klímaváltozás ellen. Ez a hatvan perc arra szolgál, hogy tudatosítsa bennünk, hogy a bolygó állapotának megóvása, és egy fenntartható jövő megteremtése közös ügyünk.

Azonban a valódi eredmények eléréséhez nem elegendő az évnek csupán egyetlen órájában gondolni közös jövőnkre. 2011 óta a mozgalom kibővült egy energiatakarékossági és környezetvédelmi fogadalomtétel lehetőségével is, mely az év többi napjára is vonatkozik.

Ahogy ezen a napon 162 ország 7000 városa és több milliárd polgára csatlakozik az akcióhoz, úgy a kormányoknak is fel kell mérniük, milyen lépéseket tehetnek annak érdekében, hogy 2050-re akár a teljes energiagazdálkodást megújuló forrásokra helyezzék.Ugyanis egy ilyen átállás hosszú távon nem csak fenntartható, hanem gazdaságos is(tanulmány). Azonban az idő sürget.

A mozgalomnak az Európai Parlamentben is számos támogatója akad. (Fotógaléria)

Kellemes lekapcsolódást!