JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

PM: Nem tűrünk több paksi titkot!

A kormány azt állítja, vannak már nyugati menedzserek Pakson, csak éppen nem árulják el, hogy kik ők, honnan jöttek és mennyit keresnek. A PM adatigényléssel fordul az atomerőművet felügyelő Lázár Jánoshoz: egy demokráciában egy állami nagyvállalat menedzsmentjének összetétele és díjazása nem maradhat titokban.

Sajtóinformációk szerint sikerült kiválasztani a Paksi Atomerőmű új, nemzetközi menedzsmentjének tagjait, ám a kilétüket az illetékes miniszter nem árulta el.. A vonatkozó jogszabályok szerint az állami vállalatok vezetőségének összetétele közérdekű, többek között az adott cég honlapján is feltüntetendő információnak számít, ugyanakkor az új vezetők megbízásának a Paksi Atomerőmű honlapján nincs nyoma.

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője ezért közérdekű adatigényléssel fordult Lázár Jánoshoz, kérve az új igazgatók és tanácsadók nevének, állampolgárságának, beosztásának, szakmai előéletének és díjazásának nyilvánosságra hozását. Értjük, hogy a kormány külföldi menedzserekkel, nagy megrendelések ígéreteivel igyekszik elfogadtatni az EU-val az orosz atompaktumot, ez azonban nem a magyar emberek érdekeit, hanem csupán az évszázad lopásának lepapírozását szolgálja.

A PM szerint a paksi mutyihegy nem bír már el több törvényellenes titkolózást.

Brüsszel-Budapest, 2015. november 27.