JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Dunaújvárosban nincs sötét, mert a kormány ezt mondja!

Dunaújvárosban szinte vaksötét van éjszaka, mióta egy, a város fideszes vezetéséhez közel álló vállalkozó jórészt uniós forrásból felújította a település közvilágítását. Az ügyben az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) és a magyar ügyészség is nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt. A PM azonban a legautentikusabb forrásból: egyenesen a kormánytól megtudta, hogy minden rendben van, Dunaújvárosban nincs sötét! A kormányzati fejekben viszont a jelek szerint van.

A botrányba fulladt dunaújvárosi közvilágítási projekt kapcsán a Párbeszéd Magyarországért helyi képviselője, Szabó Zsolt, és az EP-ben a pártot képviselő Jávor Benedek már korábban az OLAF-hoz fordult, az uniós pénzekkel való visszaélés gyanúja miatt. A két képviselő közben azonban az uniós támogatást nyújtó Miniszterelnökséget is megkereste, hogy megismerjék a finanszírozó véleményét a botrányos beruházással kapcsolatban. A napokban Csepreghy Nándor EU-támogatásokért felelős miniszterhelyettestől kapott válaszból kiderül, hogy Dunaújvárosban mindenki téved, aki sötétet tapasztal, mert a kormányzat elvégezte a projekt helyszíni ellenőrzését, és mindent rendben talált. Nincs tehát sötét, dacára az ügyészségi feljelentéshez csatolt fénymérési jegyzőkönyveknek, amelyek egyértelműen a közvilágítás elégtelenségét bizonyítják, és annak a ténynek az ellenére, hogy a városban tavaly ősz óta rendőrök kísérgetik a helyieket a sötét zebrákon.

A PM szerint azonban kormányzati ráolvasások helyett működő közvilágításra, továbbá a munkát végző kivitelező és az arról döntést hozó önkormányzat felelősségének megállapítására van szükség Dunaújvárosban.

Brüsszel – Dunaújváros, 2016. április 9.

Jávor Benedek európai parlamenti képviselő,
Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselő, a PM elnökségi tagja

 

(kép forrása: 444.hu)