JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

Európa a láthatáron! – Hírlevél lehetőség a honlapon

Magyarországon a független média egyre kisebb területre szorul vissza. Felcsúti gázszerelőkből egyik évről a másikra több mint száz lapot birtokló médiamogul válik, múzeumigazgatók vásárolnak fel mérvadó gazdasági hetilapokat hogy aztán olcsó propagandatermékké silányítsanak mindent, amit a markukba kaparintottak. Egy ellenzéki politikus lehetőségei ezzel párhuzamosan egyre szűkösebbek, hogy munkájáról, eredményeiről tájékoztatást nyújtson a nyilvánosságnak. Ennek hiányában pedig az ellenzékről könnyebben alakul ki az a kép a választókban, hogy nem is végeznek semmit. Bizonyítandó, hogy ez nincs így, Európa a láthatáron!címmel hírlevelet bocsátok útjára, amely a tervek szerint kétheti rendszerességgel számol be a munkámmal kapcsolatos legfontosabb fejleményekről, eseményekről. Mindarról, ami az Európai Parlamentben történik, szakmai fórumokról, az európai jogalkotás folyamatáról. Bízva abban, hogy nem csupán az általam elvégzettekről tudok rendszeres lenyomatot eljuttatni az érdeklődőkhöz, de az Európai Parlament, az uniós intézmények sokszor távolinak tűnő tevékenységét is közelebb tudom hozni, érthetőbbé tudom tenni az olvasóknak. Fogadják szeretettel frissen induló hírlevelemet, az Európa a láthatáron!-t.

Ízelítő az első számból:

Az Európai Bizottság politikai okokból mutatott zöld jelzést a paksi gigaprojektnek

Csatát nyertünk a paksi titkosítás ügyében

Hatékony küzdelem a korrupció ellen – Konferenecia a Transparency Magyarország szervezésében.

Felhívtam Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke és jogállamiságért is felelős biztos figyelmét a magyarországi helyzet komolyságára

Európai parlamenti siker: levegővétel az NGO-knak

Felszólalásom az Európai Parlament Magyarországgal és a CEU-üggyel kapcsolatos vitájában

Korrupció korlátok nélkül: Magyarország kimarad az Európai Ügyészségből

Energiaszegénység
(Április végén házigazdája voltam a Habitat for Humanity által szervezett konferenciának, amely azt járta körül, milyen energiapolitikai eszközökkel enyhíthető a kelet-európai energiaszegénység.)

 

A hírlevélre a jobboldali sávban található HÍRLEVÉL menüpont alatt van lehetőség feliratkozni keresztnév és email cím megadásával.