JÁVORT Az EU-BA!

Támogasd Te is küzdelmünket a zöld és igazságos jövőért!

PM: Orbán rejtegetheti vagyonát, a fideszesek nemet mondtak a korrupció feltárására

Az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának keddi ülésén a kormánypárti képviselők egyhangúlag leszavazták a Szabó Tímea által benyújtott antikorrupciós javaslatcsomagot, amelynek a Korrupcióellenes ügyészség mellett része volt a képviselők gazdagodásának átláthatóságát biztosító vagyonnyilatkozati reform is.

Orbán Viktort manapság leginkább a környezete gazdagodása és a neki tulajdonított kastélyok kapcsán emlegetik. Minden idők legkorruptabb kormányának vezetőjeként hű maradt önmagához: gombnyomó droidjaival már a bizottságban leszavaztatta a Párbeszéd Magyarországért lopásgátló törvényjavaslatait.

Nem kerülhet az Országgyűlés elé az a civil antikorrupciós szervezetek által kidolgozott vagyonnyilatkozati 12 pont, amely a döntéshozók gazdagodásának átláthatóságát teremtette volna meg, így Orbán Viktor és bűntársai tovább rejtegethetik vagyonukat.

Mára bebizonyosodott, hogy a Fidesz-hű Polt Péter vezette ügyészség nem tud, vagy nem akar fellépni az intézményesült korrupció ellen. Ha le akarjuk bontani a mindent átszövő korrupció egyre masszívabb építményét, létre kell hozni a Jávor Benedek és munkatársai által kidolgozott erős és független Korrupcióellenes ügyészséget, amely nem nézné tétlenül az ország szétrablását.

Ami azonban a tisztességes emberek számára jól hangzik, az a fideszesek számára a bilincsek csörgését idézi fel; így már érthető az ellenszavazat.

Budapest, 2016. március 23.